Serkkuni kirjoitti ylioppilaaksi ja tietenkin sinne lähdetään juhlistamaan hienoa saavutusta. Mutta mekkoa ei ole. Ja kesäkuussa olisi häätkin. Ja mekkoa ei ole. Korsettia en ehdi valmiiksi saada kuitenkaan joten eikun mieluista kaavaa etsimään. Ja kangasta. Onneksi kangasvarastoni on suunnaton joten löysin Jyskin pakkakangsariekaleita violetin värisenä. Muistaakseni polyesteriä mutta tyhmempi voisi toivottavasti sekoittaa raakasilkkiin. Ja takaisin kaavaongelman pariin. Pari viikkoa inisin viiden kaavan välillä, mies sanoi mielipiteensä mutta eihän sitä kuunnella. Lopulta päädyin Burdan raglanhihaiseen 50-luvun tyyliseen mekkoon modattuna.
Tämä mekko oli pääkaavana;

Mutta tämän mekon takaosan ja kaula-aukon linjan halusin;

Valitettavasti kaavat eivät olleet sekotettavissa keskenään joten sitten itse leikkelin ja leikin ja revin viikon hermoja kokonaisuuden kanssa. Selkäosa oli pussi, tissit ei asettuneet, kaula-aukko oli kamala, sitten se oli liian pieni, mekko puristi, jopa 6cm lisäyksen jälkeen se oli liian nafti mutta hermo meni ja aika loppui joten olkoot. Sitten tappelemaan vuorin kanssa että siitä saa sopivan. Eihän siitä hieno tullut mutta eipä se ulospäin näykään. Helman tein salsahamemaiseksi (helpoin ja kangasystävällisin) ja reunaan rypytin 4 metriä 2 eriväristä tylliä suikaleiksi leikeltynä. Sanotaanko että monen tunnin homma, käytin box pleat:eja saadakseni siistin rypytyksen aikaan, eli jokane ryppy käsin tehä ja nuppineulata kiinni.

Alushameen sain muistaakseni maanantaina valmiiksi (yöllä). Tiistaina siis piti saada päällishame valmiiksi koska keskiviikkona ei ehtisi enää ompelemaan. Tässä mallailen etuosan hamepalaa kohdilleen. Loppuhelma mallailtiin samalla mallilla. Kuvia halusin ottaa enemmänki mutta pokkarista loppui jo paristo ja sen jäämillä yritin kuvata kamalalla kiireellä niin eihän niitä sit jaksana eikä ehtinä.

Oli kyllä kammottava prosessi tämä mekko enkä ole tyytyväinen mutta kyllä tällä nyt parit juhlat menee. Sitten revin yläosan irti ja teen sen uusiksi. Helman tein helposti ratkottavaksi ja irrotettavaksi että sen saa sitten uuteen mekkoon helposti siirrettyä. tai siis uuteen yläosaan. Ihan liian kiire oli. Katsoo nyt ehtiikö tuohon alle tehdä korsettia sinne häihin ettei ihan noin rutistetulta näyttäs.

Laitan vielä kuvia juhlista kun on mekko silitetty ja alushameet on kohillaan ja rintsikat päällä. Ja emäntäkin fiksuman näköinen kuin yliajetun oravan olonen.