Lumethan lähti jo ajat sitten meidän pihalta, ja sitä jouduttaakseni monta kertaa päivässä levittelin lumia ympäriinsä ja karjuin niille "SULA! SULA!". No en oikeasti karjunut, ajattelin vain. Siitä lähtien sitten alkaa tämä puutarhaharrastus; kylmässä viimassa kyykitään multakasan luona kädet kyynärpäitä myöten jäisessä savessa, räkä valuu ja hihansuulla se pyyhitään kasvoilla roikkuviin hiuksiin ja poskelle ja lopulta koko naama on vain kovettunutta räkää, savea, multaa, lantaa, kompostia ja hiuksia yhdessä klimpissä. Sitten mennään sisälle, otetaan taltta käteen ja hakataan likakerros pois käsistä ja naamasta. Nämä savinaamiot ei ole kaunistanut.

Mutta yksi villiintynyt ja vanha kukkapenkki on jo kukkien osalta uusittu! viime kesänä kaivoin osan pois ja nyt kaivoin ja kitkin loput. Parantanut maata puruilla joita riittää kun puretaan eteisen ulkoseiniä sekä vähällä hiekalla mitä onnistuu tontilta löytämään. Liljatkin istutettu, yksi nurkkaus on vielä toistaiseksi ilman kukkia mutta nopeastikos sinne siemenet heittää. Pitäisi tiedustella mistä saisi soraa ja hiekkaa ja kestääkö kotitie sellaista lastia. Oli jo rummun kohdasta lähtenyt maata liikkeelle puron mukaan, oli metrinen romahtuma tiessä ja nyt siinä on koko tien levyinen painauma. Ollaan myö siihen maata kannettu mutta ei ole siitä kuin ensiavuksi ollut.

Uutta kukkapenkkiäkin alotin ja siihen ruusun laitoin mutta yhdeksi epäonnen yöksi unohdin suojauksen laittaa ja eikös se paleltunut. katsoo nyt lähteekö siitä mitään eloon. näyttää myös siltä että viime kesänä laitettu lumipalloheisi ei selvinnyt talvesta. navetasta pitäisi ottaa vielä kukat ja yksi ruusu talvehtimasta ja katsoa josko ne selvisivät hengissä. Havut sentään näyttävät voivan hyvin. Myöskin ideoimani tornikukkapenkki on tarkoitus nyt saada tehtyä; verkko on ostettu, nyt enää kaivamaan maata ja rakentamaan se loppuun ja multaa ostamaan että saa kukat siihen istutettua. Ainut pelko on että routa pyörittelee sen sitten kulkukelvottomaksi kun ei mitään tärytinkonetta ole tiivistykseen, ainoastaan minä ja suuret saappaani.

Pitäisi vielä ottaa kuva tältä vuodelta koko pihasta niin voisi verrata talvikuvaan jonka viime keväänä otin muuttaessa. Aika paljon ollaan saatu loppujenlopuksi aikaan pihalla ja sisällä. ulkopuolella taloa ei vielä niin paljoa.