Voisiko olla että elämäni ikuinen epäonni on kyllästynyt ja lähtenyt jonkun toisen matkaan? Niin paljon iloa ja onnea on nyt yhtäkkiä pamahtanut päälle. Viime keskiviikkona kysyttiin otanko hevosen meille, on muuten monttuun menossa. Sanoin että otan, kunhan mies suostuu ja mielessä lisäsin että saan lisätietoja. Meinasin jo välillä jänistää, mutta käytiin heppaa katsomassa ja ihastuin heti. Ensimmäinen aktiivinen ja täysipäinen lämminverinen! Kun ajattelee hevosia joiden kanssa on ollut niin joko ovat niin laiskoja ettei niitä saa liikkeelle oikeestaan muuten kuin ongenvapaa pitämällä jossa roikkuu porkkana ja sillonkin mennään vaan kotiinpäin, tai sitten ollaan ihan heikkopäisiä tuittuja tai omapäisiä kiskottelijoita... Okei tutulla oli kesäheppana myös teurastusuhan alla oleva entinen vanha kouluratsu joka oli todella mukava ja kiltti ja rauhallinen. 

Mutta niin hieno luonne tuntui olevan ja terve ja pirteä että surku olisi pois heittää. Paineita kun ei ole että pitäisi tästä vielä jotain muokata, kunhan antaa onnelliset eläkepäivät niin ei ala minullakaan työholismi iskeä päälle. Paitsi että aika lyhyt aika oli saada tietä navetan taakse, yli 2 metrinen jäinen lumikasa avattua, lantala tyhjennettyä kaikesta romusta ja rakennusjätteestä jota sinne on 10 vuotta kerääntynyt, puhistaa entisten eläimien ulosteista, siivota, korjailla, saada/hakea oljet ja heinät ja laittaa paikka valmiiksi, umpihankeen tehdä tarhaus... Noh, muuten kaikki oli valmista paitsi karsinasta puuttui ovi ja tarhaa ei ole vielä. Kävelytin sitten n. 3 tuntia Rosea että saa energiaa ja jännitystä purkaa. Ja pojat ehti rakentaa oven. Kyllähän tuo Rosekin lämpeni siinä mutta mie olin ihan loppu :D  Hyvä että jaksaa enää jalkoja nostaa ja ajattelin jäädä sohvalle nukkumaan koska en taida rappusista selvitä. Ja parempi kerätä nyt voimia koska huomenna tehdään tarha umpihankeen! Sitten olisikin oikeastaan kaikki tehty ennen lumien sulamista. 

Sitten ajtketaan tarhaa ja alotetaan talvipilttuun rakentamista... Mutta tässäpä netistä löydettyjä kuvia koska omia ei vielä ole. :)  Upea eläin. 

http://www.sukuposti.net/hevoset/happy-rose/galleria/72608