Kaikille teille jotka etsitte täydellistä ja helppoa murotaikinan ohjetta; olkaa hyvä.
Resepti on Michel Roux:n Piirakkakirja:sta. (Multikustannus, 2009). 

Murotaikina

250g vehnäjauhoja
100g voita kuutioituna ja hieman pehmenneenä
100g tomusokeria sihdattuna
hyppysellinen suolaa
2 kananmunaa huoneenlämpöisinä

1. Kokoa jauhot keoksi työtasolle ja tee keskelle kuoppa. Laita kuoppaan voi, suola ja tomusokeri ja sekoita ainekset sormenpäillä yhteen.
2. Sekoita jauhot vähitellen ympäriltä joukkoon ja sekoita kunnes aines on murumaista
3. Tee taikinan keskelle uudestaan kuoppa ja lisää kananmunat kuoppaan. Sekoita ainekset yhteen.
4. Kun ainekset ovat sekoittuneet, alusta taikinaa muutaman kerran kunnes se on aivan sileää.
5. Pyöritä taikina palloks, kääri tiukasti kelmuun ja anna levätä 1-2 tuntia jääkaapissa ennen käyttöä.

Taikina säilyy kelmutettuna jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa 3 kuukautta.

 

Itse oion tuossa muutamassa kohdin ja onnistuu täysin silti; 
En odottele huoneenlämpöisiä aineksia, laitan voin hetkeksi mikroon. Ei haittaa että on vähän sulanut, taikina on vain löysempää ja vaatii pidemmän aikaa jääkaapissa.
En tee mitään kekoja pöydälle vaan laitan ainekset kulhoon ja sekoitan ne kovalla lastalla toisiinsa. En edes alusta, sekoittelen kunnes on sileää.

Taikina kelmutettuna jääkaapissa Virosta tuotujen suklaiden vierellä: