Mies kysyi voisinko tehdä hänelle hyvin mokkaisia paloja. Ei kovin suklaisia. Itse pidän hyvin tumman suklaan mokkapaloista mutta kokeiltiinpa tehdä miehen mieleen.

Pidin siitä että näistä tuli kosteita mutta meheviä. Vahvempaa kasvia olisin voinut tehdä mutta kun en kahvia juo en osannut tehdä sopivaa. Sekoittelin miehen kahvivarastoista kaikenlaisia kahveja jotka vaan tuoksui hyvälle. Tummapaahtoisesta kahvista olisin halunnut mutta en tiedä kuinka moni niistä sitten sellaista oli. Mitäs ei ollut mies kotona tekemässä kahvia paloihinsa! Päälliseen yritin tehdä koristelua valkoisella suklaalla mutta pursotuspussi sylki paljon ja päällinen oli jo vähän kovettunut niin ei siistiä jälkeä tullut. Maukasta, muttei siistiä.

Mokkapalat; 
 

4 munaa
4 dl sokeria
5dl jauhoja
1dl kaakaojuomajauhetta
3 tl leivinjauhetta
150g voita
2 dl vettä

Itse korvasin sokerin 2 dl makutusjauhetta ja loput ruokosokeria.
Veden sijasta laitoin kahvia.

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Voit lisätä pienen ripaukisen suolaa.
3. Sekoita munasokerivaahto ja kuivat ainekset. Voit sekoittaa ihan tehoseikoittimella keskenään, älä kuitenkaan lisää kaikkea kerralla. Taikina menee hyvin paksuksi joten sitä ei ole pakko sekoittaa tasaiseksi asti.
4. Sulata voi ja jäähdytä se. Lisää jäähdytetty voi ja vesi/kahvi hiljalleen taikinaan.

Kaada taikina joko pellille tai vuokaan. Itse käytin n. 25 x 35 cm vuokaa jonka pohjan olin peittänyt leivinpaperilla. (Helpottaa kumoamista)
Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu paistotikkuun.

Kuorrute; 

5 dl tomusokeria
0.5dl kahvia
50g kahvia
3tl kaakaojuomajauhetta

Sulata voi, lisää kahvi ja siivilöi tomusokeri sekaan välillä sekoittaen. Jos päällys ei tunnu tarpeeksi jämäkältä lisää tomusokeria.
 

Kumoa hieman jäähtynyt pohja leivinpaperille ja kaada kuorrute päälle. Levitä kuorrute tasaisesti, koristele haluttaessa.