Olen keräillyt My Little Poneja jo vuosia. Erityisesti rakastan G1 -sarjaa ja sen haluaisinkin kokonaan vielä joku päivä keräiltyä. Onhan se kuitenkin se "ainut oikea" sarja, omasta lapsuudesta kun on. Siitäkin jäänyt surulliset muistot; muilla oli paljon hienoja My Little Poneja ja minulla oli vain yksi, mutta sitäkin rakkaampi Tulip. Leikitkin oli muut vastaan Tulip tyylisiä. Sitten tuli muutto ja minun lelut jäivät entisen talon varastoon josta niitä en sitten koskaan saanut. Sinne jäi leikkikoti, kristallipullo, venäläinen nukke IRTA (nimeltään siis Ilomantsin RiistanTutkimusAsema. Mielikuvitusrikas tyttökö?), barbiet ja Tulip. Joku päivä vielä saan Tulipin käsiini, en ehkä sitä omaa (tuskin koskaan sitä omaa) mutta se on sellainen sydäntä lähellä oleva poni silti.
Ja pohjustuksen päätös; pidän My Little Poneista! Olen keräillyt myös G3 sarjaa (G2 sarja on kammottava, mutta on niitäkin kaksi tullut kahmaistua mukaan) mutta taitaa loppua siihen. G4:sta en ole myöskään innostunut PAITSI; Friendship is magic. Hub -kanava jossain päin rapakon tuolla puolen on ottanut ohjelmistoonsa Lauren Faustin luotsaaman My Little Pony; Friendship is Magic ohjelman joka kertoo G4 poneista. Pääosassa on kaksi maaponia, kaksi pegasusta ja kaksi yksisarvista (sekä heidän eläinystävänsä ja paljon muita ihania poneja) kuten 80-luvulla olleessa sarjassakin on ollut. Tämän ohjelman ympärille on muodostunut oma alakulttuurinsa "bronies", joka toitottaa ystävyyden, suvaitsevaisuuden ja ponien perään. Ja minä olen yksi heistä. Suosikkini ovat pegasus Fluttershy, ujo kiltteyttä edustava poni sekä maaponi Applejack, urhea ja ahkera työponi joka edustaa rehellisyyttä.
Ja jotta käsityöblogini ei olisi poniblogi; ei, en ole muokkaamassa vanhoista poneista tätä "mane six":kkoa, vaan ideoin kaikenlaista muuta heidän ympärilleen. Kuten tyynyt;
Mietin vain että ompelisiko vai neuloisiko nämä? toisaalta himottaisi neuloa tai virkata mutta toisaalta ompelemalla saisi myös ainakin osan poneista persoonalliosuuden paremmin esille. Rarity olisi ylellinen valkoinen satiinityyny violetilla kanttauksella ja helmin koristelluilla timanteilla. Fluttershy olisi suuri keltainen pihatyyny kolmiulotteisilla perhosilla jotka yrittää lähteä tyynystä lentoon. Twilight Sparkle on tietysti mukava selkää tai niskaa tukeva tyyny lukuhetkiin. Applejackia mietin että työtyyny... no, niskatyyny käy niin toimistotyöhön kuin... ehkä johonkin muuhunkin. Pinkie Pie olisi pirteä pötkylätyyny jolla voi mäiskiä toisia tai pelleillä sen kanssa, hauska tyyny. Rainbow Dash voisi olla myös frisbee, mutta se ei ole tyyny. Ei ole jumppapallokaan mutta se nyt menee tyynykategoriaan. RD:hän kun ei turhia makoile! (Paitsi jos pitäisi olla omenoita pomimassa.)

Tämän jälkeen mietin että okei, jos ompelen nuo niin tahtoo silti neuloa! Joten aloin miettiä millaiset neuleet tekisin. Rarityneule minulla oikeastaan jo on (ja tämän pohjalta sain kolmannen ideani, siitä lisää myöhemmin) neulottuna; Ullaneuleesta Solina valkeana versiona. Tein sen kesähäitä ajatellen mutta neule valmistui vasta syksyllä niin myöhään etten ole sitä päässyt käyttämään. Tänä kesänä sitten sitäkin enempi. :) Fluttershy olisi jokin keväinen neuletakki tai paita. Tai neulemekko. Tosin en hirveämmin keltaista vaatetusta pidä etä ehkä se neuletakki olisi turvallisin vaihtoehto. Twilight Sparkle olisi mukava ruutupaita tai ruutuliivi. Mitä nyt nämä älyköt stereotyyppisesti pitää kirjaston edessä poseeratessaan. Itseäni ajatellen paita koska en ole liivi-ihmisiä. Applejack olisi ilmiselvästi lämmittävä huivi johon kietoutua syksyn tullen. Rainbow Dash olisi jokin sporttineule, ajattelin otsapantaa, rannekkeita, säärystimiä ja siivellistä boleroa. Käsivarret kun aina meinaa lenkillä palella niin lämmittäisi käsiä ja siivet heiluisi hassusti hölkätessä. Olisi ainakin kyläläisillä huvitusta katsella. Pinkie Pielle haluaisin pirteän pinkin hameen. Sellaisen heiluvahelmaisen jossa on kiva tanssia. Tai loikkia niityllä. Tai käydä ajelulla. Ja koska kukapa ei rakastaisi derpyä; iiiiiiiso ihana huppari! <3

Noniin, neuleista kun mietin sitä jo tehtyä solinaa, niin silmieni edessä välähti näky hopeasta ja ametistista. Eli seuraaaksi suunnittelin korusarjan! Rarity on hopeariimuilla tehty choker jonka keskellä on kaunis ametisti, ja takaa laskeutuu normaalin kaulaketjun takaa hopeiset ketjut joissa on violetteja lasihelmiä. nämä voi joko laskea vapaaksi selkäpuolelle, etupuolelle tai kiinnittä edessä soljella. Fluttershy on hempeän värinen helmirannekoru, swarzkofin kristalleista tehty korvakorut ja yksinkertainen kristalliriipus. Twilight sparkle on monivärinen violetin ja pinkin sävyjä heijastava hiuskoru sekä suuren kiven omaava sormus. Jokin maaginen kivi. En ole vielä löytänyt täydellistä. Applejack olisi koristeellinen vyö omenabucklella. En ole koskaan onnistunut vyötä tekemään mutta kerta se olisi ensimmäinenkin! (Ja kyllä vyökin voi olla koru!) Rainbow dash -koruna haaveilen helmisäärystimistä. Kulta- ja pronssiketjuja sekä sateenkaaren kaikki värit kietoutuu jalan ympärille ja välkehtii kävellessä. Hienointa olisi tehdä samaan sarjaan korkkarit. Pinkie Pie oli itseasiassa vaikea miettiä. The most obvious conclusion olisi ollut paljon pirteitä koruja ja päällekkäin. Mutta miusta se ei ihan tunnu oikealta. Joten tulin tulokseen että monimutaisempi hiuskoru, jos onnistun tekemään. Kaksiosainen jossa olisi kuminauhat välissä tai sitten ihan vain helmikuviointia. Josta roikkuu helmiä. Korviin siniset ja keltainen laatta, emaloidut voisi olla hienoja, ja kaulaan suuri helmineuleinen toispuoleinen koru suurella kivellä. Pitäisi joskus saada piirrettyä ne mutta kuten tyynykuvista huomaatte; en ole mikään Da Vinci.

Ja koska aivoni eivät suostuneet lopettamaan siihen; PONIPUUTARHA! Tälle nauroin jo itsekin. Kasa olisi aika hyvä paikka täle loppujenlopuksi sillä sen pystyisi jakamaan kuuteen sektoriin. Keltainen perhoskukkapenkki; fluttershy. Koristeomenapuu ja kehäkukkia; Applejack. Kiinanpioni ja ruusuja sekä pirteitä kukia sekaan; Pinkie Pie. Valkoisia sormustinkukkia sekä tummaa koristeheinää; Rarity. (Ja uskokaa pois että nauroin sormustinkukillekin. Koska Rarity on muotisuunnittelija ja ompelija. Sormustinkukkaa ja heinää; sormustin ja lankaa, get it? Mitenniin puujalat kopisee?) Rainbow dashille haluaisin jotain joka kerää kastetta ja kasteverkkoja, raikasta, jonka reunustoilla tai taustalla olisi väriloisto. Ajattelin tulppaaneja. Twilightille en ole oikeen keksinyt muuta kuin hopealehden. Voisi periaatteessa esim. laventelia ja tummaa basilikaa laittaa. Ja sekaan tietysti pieniä betoni/mosaiikkiponeja. Ja hyötypuutarhaan Zacora. ;)