Lumet on jo miltei kaikki sulaneet ja pihakin yrittänyt kovasti kuivua. Pientä kukkapenkin kaivua lukuunottamatta en ole pihalla mitään tehnyt. Tai siis koristeita/kukkia/näkyvällä pihalla. Tarhaa sen sijaan olen tehnyt, koivikkotarhan vedin uusiksi matalammalle kun mtrisessä hangessa viimeksi tein niin rose mahtuisi miltei pystypäin ali kulkemaan. Sitten aitasin myös pienen peltoplänttimme laitumeksi. Aluksi Rose tykkäsikin siitä kovasti mutta sateiden myötä pieni mäki on niin velliksi muuttunut että ei neitiä enää huvita kamalasti sinne mennä. Mies kyllä on jo ojarummut kaivanut ja kiinnitysvalun jälkeen pitäisi ojat kaivaa vielä auki ja rinteeseen myös oja ja hiekkaa sekä olkea saven sekaan niin on parempi kulkea. Vapaamatkalaisena ei enää Rosea pidetä vaan nyt on päässyt ihan töihin elantonsa eteen; Rose on minun yksityinen rikkakasvituhoaja. Sen kun laskee takapihalle niin kummasti katoaa leskenlehdet ja ilkeät rikakkasvit jotka on vallannut koko maailman. Kyllä ne vielä poltetaan pois myös mutta mukava on katsoa kun toinen nauttii laiduntamisesta ja minä nautin kun turhat kasvit katoaa. Lupiineihin mamma ei koske joten kukkia saadaan kuitenkin, eikä kurjenpolvetkaan kiinnosta. Kivikkopuutarhasta vähän piti napsasta ohikulkumatkalla. Tekisi mieli viedä toiseltakin puolen taloa syömään tulevat voikukat pois mutta ehkä käytän siihen kania. Sille puolen on suunnitteilla kuitenkin enemmän kukkia ja kasvimaata niin ei opi että sekin puoli talosta olisi luvallista laidunmaata. Kunhan tuon kaninhäkin kunnostaa niin pääsee kohta Pomppukin ulos riehumaan.

Tämän verran kuitenkin jo kevät ilmoittaa tulostaan että ensimmäiset kukat yrittävät eloaan. Taustalla on vielä kitkemätön pioni joka myös kohottelee jo päätään. Pitää vaan vielä yösuojuksia laittaa koska välillä käydään aika monen pakkasasteen puolella öisin.

Tulppaanit eivät kovin korkealle ole nousseet mutta nousevat pikkuhiljaa kuitenkin.

Ja ihana valkovuokkolautta tulossa josta suurimman osan ekana vuonna kaivoin ylös kun en odottanut ja katsonut mitä pihassa on >.<