Halusin tehdä jotain oikein tummasta suklaasta, ja appelsiinimousse on minusta täydellinen kaveri virkistämään tumman suklaan jämäkkää makua.
Tämäkin oli epäonninen tarina, pesin vuoat ennen joulun viettoon lähtöä ja siellä pesukaapissa ne oli kun kurvasin äitin luokse. Silikonivuoka on aika ehdoton näiden teon kannalta, joten äkkiä ilomantsiin etsimään moista. Ainut minkä löysin oli sellainen jossa on "tolppa" keskellä ja arvatahan saattaa että suklaa jumiutui tähän kiinni ja leivosten keskelle jäi ruma röpelöaukko. Mutta nämä tuli aikalailla suoraan teosta pöytään niin en jaksanut keskittyä sitten koristeluun, hyvin tuntui maistuvan ilmankin.

Millintarkkaa ohjetta en muistanut tehdessä kirjoittaa, mutta tässä suuntaa antava:

70% tummaa suklaata (LIDL) 200g
Purkki appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa
250g vaniljarahkaa
n. 2 tl vaniljasokeria
 sitruunamehua (maun mukaan raikkautta tuomaan)
2-3 appelsiinin kuoriraaste
appelsiinimehua (muistaakseni puristin yhden appelsiinin mehun)
4 liivatelehteä

Sulata suklaa vesihauteessa, anna olla hieman pidempään kuin pelkän sulamisen verran. Jos osaat temperoida, temperoi.
Sudi silikonivuokien reunoille ja pohjalle ohut kerros suklaata, anna jähmettyä pakkasessa hetki, tee toinen kerros, koveta.
Laita mousse suklaakuppeihin, kaada päälle kansi, koveta.
Kaada suoraan tarjoiluastialle.

Mousse:
Laita liivatelehdet liottumaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla.
Pehmitä tuorejuusto ja rahka sekaisin, lisää kerma.
Lisää appelsiininkuori raaste, mausta sitruunamehulla ja appelsiinimehulla maun mukaan.
Sekoita liivatelehdet tilkkaan kuumaa vetta, kaada norona mousseen jatkuvasti sekoittaen.
 

Jos et ole suuri tumman suklaan ystävä voit joko valita vaaleampaa suklaata (50-60%), maitosuklaata tai tehdä toisen kerroksen kuppeihin maito- tai valkosuklaalla. Tämä pehmittää tujakkaa tumman suklaan makua.