Käytiin ystävän kanssa tässä pari viikkoa sitten Kuopiossa shoppailu/rentoutumisreissulla. Kierreltiin kirpputoreja ja sieltähän löytyi vaikka mitä ihanuuksia! Ehkäpä niitä vielä lisäilen näytille kunhan saisin lisää hameita ommeltua joiden anssa näytellä nitä ;)

Tällaisen rantamekon kuitenkin löysin; 

Tietenkään se ei minun päällä näytä yhtä hyvältä kun on tätä pehmeää, muhkuraista ihraa alaosa liian täynnä, joten ajattelin että nappaisen tuon helman pois ja jatkan siitä tuohon kietaisupaidan alaosan, jotta voin sitten käyttää sitä isäpuolen opiskeluverhojen kanssa tähän malliin;  (Ompelin tuon helman kanttauksen käsin kun ei ollut konetta käsillä, viimeinen kerta. Vei 12 tuntia.)

Olen täysin hullaantunut kellohameisiin ja puolikellohameisiin, ne ovat aivan uskomattoman käytännöllisiä vaatteita! Tein pihatöitä varten vanhasta kirkkaanvärisestä pussilakanasta kellohameen suurilla taskuilla joihin voi laittaa työkaluja, siemenpusseja, hanskoja yms. Muutenkin noita kellohameita tullut tehtyä aika rankalla kädellä, lakanoista ja verhoista tosin vain, mutta niistähän minä pääosin kaikki vaatteeni teenkin ettei se sinänsä omituista ole. :)  Nyt ostin ohutta vihreää verhokangasta josta ajattelin tehdä ihanan kevän liehuhelmakellohameen ja sen päälle metsänvihreän ja harmaan sekotuksen värisestä tyllistä päällyshameen.

 

Tässä myös muutama kuva vanhoista projekteista.
Ensin kesällä tehty juhlamekko jonka rustasin äkkiä parille hääkeikalle. Yläosan kaavat on kaverilta saatu topin kaava jota jatkoin mutu-tuntumalla mekoksi. Alusmekko on vanha lakana, muoviluut ostin uudet, päälliskangas on n. 10 vuotta vanha pussilakana jota kukaan ei ole halunnut. Hintaa mekolle tuli n. 9euroa, ja vaikka saumat nyt vetääkin ja lihomisen jälkeen ei oikein mahdu päälle niin hintaisekseen hyvä: ;)  Ei oikein tuon nuken muodot vastaa omiani niin näyttää saumat vetävän enemmän kuin itsellä päällä ollessa. Alle laitoin tyllialushameen helmaa kohottamaan.  (Ja kyllä, täällä on sotkuista, on tämä työhuone vielä työn alla että saisin tänne tarvittavat hyllystöt kun itse rakennan senkin.)



Tämä on yksi suosikkiasuistani ja näitä tulen tekemään paljon lisää; Viikinkikaftaanit. Alla peruskaavalla tehty alusmekko ja päällä löydösten mukaan kaavoitettu tunika. Korut ovat kirppislöytöjä ja kiinnitetty toistaiseksi hakaneuloilla, sillä olen tekemässä välile hirven hampaista luukoristetta ja ompelen ne sitten kunnolla kiinni samaan aikaan. Tähän olen tehnyt myös villasekoitekankaasta hupullisen takin mutta jospa ensin ompelen ne napit siihen ennen kuin siitä näytän kuvaa.

Käytän tätä yleensä ruskean pitkähihaisen kanssa jonka olen kirpputorilta löytänyt koska en ole vielä ehtinyt/jaksanut tehdä paitaa tai hihallista alusmekkoa tälle.