Kakku nro. 1

Tämän tein muistaakseni tytöille viemisiksi kun vietettiin tyttöjen iltaa. Pohjalla on anopilta saatu ohje, en oikein miksi tuota nimittäisi kun käytän sitä kakuissa, piiraissa ja muffineissa. Täydelliseksi voisin kutsua, Se on pehmeää, maukasta, helposti muokattavissa ja maukasta ja kuohkeaa ja... ah!

Ohje on 2 munaa ja 2.5 desiä sokeria sekasin vaahdoksi, vaahtoon 110g voisulaa jäähytettynä, 5 desiä jauhoja, 2.5 dl maitoa/vettä, 4 tl leivinjauhetta. Kaiken voi sekottaa surutta sähkövatkaimella samalla kun räiskii aineksia joukkoon. Jätän itse aina hieman löysäksi taikinan, silloin lopputulos on paras. 175 astetta ja tarpeellinen aika, kannattaa kokeilla tikulla onko sisältä kypsä. itsellä kyllä on kypsä kun pinta on kauniin kullanruskea.

Tähän tein ison kasan vadelmia keskelle ja kermapursotukset. (Ja tämä on iso kakku, kolmestaan syötiin silti täysin :D  )

Kostutuksena käytän yleensä vaniljakastikkeen ja veden seosta tämän tyylisissä kakuissa. Täytteestä riippuen käytän myös limonadia/mehua tai sitruunaa.

Jaa, en sit ollutkaan laittanut vielä kermapursotuskuvaa tänne, pitää se viikonlopun jälkeen päivittää myös... Ja aivan ihana juustokakkukin ;)

Mutta tässä (ruma) kuva makesta ja kosteasta mokkapalapellillisestä joka kävi lattialla ja noukittiin nopeasti ja väkivaltaisesti äkkiä ylös ennenkuin ahneet corgit saavat idean juosta ja syödä sen. Tuppi on kyllä oppinut jo ettei mamin ruokia saa syödä ilman lupaa mutta Rora on ahneempi. Mies pyysi että tekisin mokkapaloja niin tein sitten ihan vain häntä ajatellen nämä ja tein sitten imelän tekstin kaupan pinkillä sokerikuorrutteella kun pinta oli vielä kosteaa. (Ja kyllä, ei saisi terävällä sahalaitaisella veitsellä leikata silikonipintaa ;)  )